Coursera er et enormt buffetbord af kurser tilbudt af en række universiteter primært fra USA. Og så er det fuldstændig gratis!

Man kunne hurtigt mistænke sådan et foretagende for blot at være en samling forelæsninger optaget på video og lagt på nettet, men nej, det er det ikke. Kurserne er produceret til Coursera og består af videoer, quizzer, opgaver og masser af muligheder for kontakt med medstuderende.

Der er per dags dato 213 kurser tilgængelige derinde, og der kommer hele tiden flere til. Jeg følger – sammen med ca. 90.000 andre – kurset Think again:  How to reason and argue. Det kan varmt anbefales. Jeg har også tilmeldt mig A Beginners Guide to Irrational Behaviour og Introduction to Guitar, hvilket glimrende understreger det brede udvalg.

Her forklarer underviserne bag Courseras hidtige mest populære kursus Think again hvorfor man skal følge deres kursus.

Coursera kan være en af de bedste tilbud på internettet i dag. Men tag ikke blot mit ord for det. Kig selv på fænomenet her.